Kategoriat
harrastus jalkapallo kevätronaltiina pallokissat talkoot turnaus

Lasten harrastus

Jalkapallo on lasten harrastus. Harjoitukset, turnaukset ja pelit ovat kaikki lapsia varten.

Näinhän sitä yleensä mietitään.

Voiko aikuinen harrastaa ”lasten jalkapalloa”?

Viime viikonloppuna järjestimme ensimmäisen KevätRonaltiina-turnauksen 2001-2008 syntyneille futistytöille.

Oma viikonlopun saldoni oli kahdeksan ohjattua peliä ja viisi ja puoli vihellettyä peliä. Yksi peli kesti 2×25 minuuttia. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä heräsin jumalattomaan kipuun kun jalat kramppasivat. En ollut ehtinyt syömään koko päivänä kuin yhden grillimakkaran ja juomana sai toimia neljä kuppia kahvia…

Toki olen lähtenyt tähän mukaan sen vuoksi kun oma tyttöni pelaa 04-joukkueessa, mutta jos hän olisi ollut loukkaantunut tai muuten kipeä niin silti viikonloppu olisi mennyt samoin.

Tähän on jäänyt koukkuun. Joskus mietin mitä tekisin jos Jenny ei pelaisikaan. Jos en olisikaan tässä mukana, niin minullahan olisi kolme-neljä vapaailtaa viikossa. Ja muutama viikonloppu vuodessa jolloin voitaisiin tehdä perheen kanssa jotain. Jos vielä jättäisin Pallokissojen johtokunnankin, niin voisin alkaa harrastamaan jotain.

Niin se harrastus varmaan liittyisi sitten jotenkin jalkapalloon.

Pallokissoissakin on muutama valmentaja ja toimihenkilö jotka ovat mukana ilman ”verisidettä”. Nämä henkilöt tekivät niin viikonlopun aikana kun ennen sinäkin valtavan määrän työtä ilman korvausta. Sitä voi kutsua talkootyöksi, mutta yhtä hyvin harrastukseksi.

Jotta teidän lapsenne saa harrastaa futista, niin se vaatii sen, että aika moni aikuinenkin harrastaa. Se kannattaa muistaa kun nämä vapaaehtoiset pyytävät apua esimerkiksi turnausjärjestelyihin. Ja tässä tapauksessa (pallo)kissa olisi tyytyväinen kiitoksestakin!

Yksi vastaus aiheeseen “Lasten harrastus”

Olimme omien tyttöjen ja koko perheen kanssa vierainanne turnauksessa. Kiitoksia onnistuneesta turnauksesta. Itselläkin on viime viikonlopun ja juhannuksen välissä yksi vapaa viikonloppu. Muut menee sitten harrastaessa. Tapahtumia tulee vuodessa noin 200. Ajokilometrejä ja niihin kulunutta rahasummaa en ole viitsinyt laskea. Ajattelen vain, että harrastukset maksaa…
Tänäänkin vietin vappupäivän illan tyttöjen harkkoja vetämässä. Ensi viikonloppu menee molempina päivinä turnauksissa. Joukkueessa pelaa (en sano, että harjoittelee, kun osalle näyttää sopivan lähinnä vain pelipäivät) eri ikäisiä tyttöjä. Sunnuntaina on 03-ikäisten tyttöjen turnaus ja tämän päivän harkat oli viimeiset ennen turnausta. Paikalla oli 10 tyttöä, joista yksi oli 03-ikäinen ja muut nuorempia. Hetken meinasi hatuttaa, mutta kun harkkoihin tulleet nuoremmat tytöt, vetivät harkat huippuasenteella tuntui tämä harrastus tosi hienolta.

Tytöille on luvattu jätski, kun näyttävät, että pystyvät pomputtelemaan 20 pomputusta vuorojaloin. Harkkojen kruunu oli neljä äitiä, jotka reilun puolen tunnin ajan harjoitteli pomputtelua. Jädet on nyt luvattu myös äideille 🙂 tosin enkaksi taisi vielä jäädä neljä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.